Nezařazené

Netradiční seznámení na koncertě vážné hudby


Když se potkají dva lidé, muž a žena, kteří si rozumí, a schyluje se mezi nimi k milostné avantýře, domluví se spolu na další schůzce, kde se budou navzájem lépe poznávat. Zpravidla to bývá mimo domov, někde na neutrální půdě, například v kavárně, v cukrárně, v restauraci, nebo třeba na Petřínské rozhledně. Takových míst je celá řada a každému vyhovuje něco jiného, důležité je shodnout se na společném postupu, aby vyhovoval oběma lidem.

hra na housle

Máme pro vás jeden návrh, který by mohl seznam míst rozšířit, a s nímž by mohlo získat vaše seznamování na atraktivitě. Zkuste si objednat vstupenky na koncert vážné hudby v Praze, možná vás překvapí tento počin svou duchovní hloubkou, i když nejste zrovna pravidelnými ani občasnými posluchači tohoto žánru. Čím vám vlastně může takový živý koncert obohatit?

koncertní noty

Antistres – v současné době se naše společnost ocitá ve stresové krizi. Můžeme tento jev takto pojmenovat, protože stres má již u mnohých z nás chronickou podobu, a to je jev přímo alarmující. Chronicita stresu vyčerpává nadledvinky, ty přestávají regulovat hormonální rovnováhu, a lidé se dostávají do svízelných zdravotních potíží. Ve stresu pak přestává správně fungovat trávení potravy, buněčná regenerace a další pochody v těle, což zkracuje život a zbytečně umíráme předčasně. Vážná hudba je jedním z velmi účinných antistresů, což ostatně sami zjistíte, až se živého koncertu zúčastníte.

Navrhněte své dívce koncert z vlastního popudu – muž, který své vyvolené nabídne vstupenku na koncert hudební klasiky, si u ní získá lepší renomé. Samozřejmě to nesmí být bráno z vypočítavosti, takové chování ženy prohlédnou velice brzy, musí to být míněno upřímně a nezištně. Zkrátka nic nepředstírejte a navrhněte termín a také repertoár, například v podání hudebního tělesa Czech Collegium to nejlepší z české a světové hudební scény od sedmnáctého do dvacátého století, tím byste mohli oslovit a mít úspěch.